Monetti (tidigare Folkia)

Monetti har idag både smslån och lite större lån till konkurrensmässiga priser

När du är i en pressad situation kan du vara tvungen att ta ett lån för till exempel ett oväntat tandläkarbesök. Ett vanligt lån hos en bank skulle ta alldeles för lång tid i och med allt pappersarbete, men som tur var finns Folkia som förser dig med blixtsnabba sms-lån i situationer där en vanlig bank aldrig hunnit. När du lånar med sms-lån bör du veta att du kan betala tillbaka lånet så du inte hamnar i en tråkig skuldsituation. En tjänst som utmärker Monetti (tidigare Folkia) är deras giro-tjänst, vilket menas att du kan låna pengar för att betala dina räkningar i förskott.

Låna upp till 20 000kr i 6 månader

Vem får låna hos Monetti?

Eftersom Monetti tycker det är väldigt viktigt att deras kunder kan betala tillbaka sina lån, och på så sätt slippa att hamna i situationer som kan skada kundens ekonomi, finns det vissa villkor för att få låna hos Monetti. För att få ta ett sms-lån måste du vara betalnings- och anmärkningsfri, du får alltså inte ha några anmärkningar från kronofogden eller liknande. Du måste självklart vara 18år gammal och vara myndig. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och ha levt här i minst två år för att få ta ett lån hos Monetti.

Vad kostar det och vad finns det för avgifter?

Beroende på hur mycket du lånar hos Monetti varierar också räntan, om du lånar 1000kr ligger räntekostnaden på ungefär 80kr medan om du lånar 5000kr räntekostnaden på dryga 400kr. Övriga avgifter som tillkommer när du lånar hos Monetti är uppläggningsavgift på 350kr och en fakturaavgift som kostar 45kr per månad. Det vill säga att om du tar ett lån uppdelat på 3 månader kommer fakturaavgiften kosta dig 3x45kr, alltså 135kr.

FolkGirot

Monetti erbjuder dig en ganska ovanlig tjänst som inte många andra företag kan erbjuda, nämligen Folkgirot. Du kan 30 dagar innan en räkning beställa Folkgirot om du vet att du inte kommer att klara av att betala räkningen. Med hjälp av folkgirot kan du alltså i förväg låna pengar till en räkning som du vet kommer att bli oväntat hög, det kan vara en elräkning vid en kall vinter eller för en ovanligt hög telefonräkning. Du kan på så sätt välja att betala dina oväntat höga räkningar vid ett senare tillfälle.

Hur ansökningsprocessen går till

Ansökningsprocessen hos Monetti är väldigt enkel och går snabbt och smidigt, du kan välja att ansöka på hemsidan, via telefon eller via sms. När du skickat in din ansökan gör Monetti en kreditprövning och kollar så att du har förutsättningar att betala tillbaka deras lån. De tar sedan ett beslut om du får ett lån av dem eller inte och om du får lånet har du pengarna på ditt bankkonto inom fyra arbetsdagar, beroende på vilken bank du har. Processen är som sagt snabb och väldigt enkel, vilket kan vara bra när du är i behov av snabba pengar.

[gettable butik=”monetti”]

[butiksinfo butik=”monetti”]