Det finns flera anledningar till varför din ansökan om ett smslån blivit avslaget. Det finns flera olika krav som långivaren har för att vara villig att låna ut pengar, och dessa kan vara relaterade till såväl ålder som inkomst. Det beror även på till vilken aktör på marknaden du skickar din ansökan till, samma ansökan som fick avslag hos företag nummer ett kan passera kontrollen hos företag två och så vidare.

Ålder

Det första kravet som måste vara uppfyllt för att ett lån ska gå igenom är att du måste vara myndig. Detta innebär att du är över arton, eller inte blivit omyndighetsförklarad. En omyndighetsförklaring är dock något som är väldigt ovanligt så om du inte vet om att du är det behöver du inte oroa dig.
Vissa företag har ett eget krav med en egen specifik ålder, och det kan variera mellan olika lån inom företaget också. Till exempel brukar de större lånen innebära att låntagaren är fyllda 20 istället för 18.

Inkomst

Ett annat krav många långivare har för att du ska få låna pengar är att du har en stabil inkomst, och att du inte redan har låst hela denna inkomst utan har en summa att spela med. En generell grundsumma brukar vara 25 000 per år men det kan självklart variera mycket, vissa har högre gränser medan andra inte har några alls. Eftersom du inte har lämnat någon säkerhet till ditt lån måste långivaren på något annat vis försäkra sig om att du verkligen kan betala tillbaka de pengar du lånat.

Skulder

När du tar ett smslån kommer det i samband med din registrering på hemsidan att ske en kreditupplysning på dig för att kolla så du inte har några betalningsanmärkningar eller andra skulder som kommer att hindra dig från att betala tillbaka lånet du nu ansöker om. Det finns en massa olika krav eller orsaker till avslaget beroende på vem du har ansökt hos, då det finns företag som är stenhårda med att du ska vara skuldfri, medan andra till och med specialiserar sig på lån till folk med skulder och betalningsanmärkningar. Det är viktigt att inte försöka ta lån för att bli av med befintliga skulder, utan lösa situationen på ett smartare vis.